Naši programi

Florina u svojoj ponudi nudi nekoliko voćarsko-vinogradarskih programa koji se prema potrebi mogu prilagoditi i primjeniti jednako na manje kao i na veće korisnike.

Protugradne mreže za voćnjake i vinograde

firefox-grayIntenzivno Intenzivno voćarstvo, vinogradarstvo, cvjećarstvo i povrtlarstvo ovisno je o klimatskim uvjetima, stoga obrana od leda postaje imperativ u suvremenom voćarstvu. Sustav za obranu od tuče postavlja se na drvenu ili betonsku konstrukciju koja se pomoću sajli usidri u zemlji...

Elemente sustava čine zaštitne mreže, stupovi, zaštitne kape, zaštitne kape bočne, spojnice strong...

Plastenici

Mogućnost prodaje plastenika (tunela) po dijelovima...firefox-gray

  • Tunelski plastenici
    • karakteristike konstrukcije
    • elementi sustava
  • Prednosti
  • Garancija
  • Oprema

Lovac mraza H-210 (Hunterfrost H-210)

HunterFrost H-210Primjenjuje se za sprečavanje šteta od mraza u vodarstvu, povrtlarstvu i cvjedarstvu na otvorenim prostorima , a kao grijač zraka u plastenicima , staklenicima i zatvorenim prostorima. Sastoji se od plinske turbine koju pokrede traktor min snage 48 kW preko kardana sa max 540 o/min. Plinska turbina širi topli zrak u širinu do 140 m , te u dužinu od 100 m. Potrošnja plina je 30-40 kg/sat , a stroj nosi 6 boca po 35 kg , te može raditi 6 sati bez prekida, i pokriva površinu od 4-8 ha .Potrebno je napraviti plan vožnje po vodnjaku jer treba dodi svakih 8-12 minuta na isto mjesto. Stroj daje dobre rezultate na temperaturama do -7 C.

Plastične folije

Florina je ekskluzivni zastupnik Daiosa - grčkog proizvođača folija za plastenike, voćarstvo i povrtlarstvo. Vrhunske folije sa posebnim karakteristikama za navedene djelatnosti u agronomiji iskušane su u velikim vinogradima diljem Europe i bliskog istoka. Osim za poljoprivredu, voćarstvo i vinogradastvo folije se mogu primjenjivati i kao industrijska ambalaža.

Pročitajte više...

Navodnjavanje

VVZ Florina je u suradnji s Eurodrip d.o.o. Niš ekskluzivni dobavljač opreme za navodnjavanje grčke tvrtke Eurodrip.

Moto ovog zajedničkog projekta je „Dobit iz svake kapi“.

Florina time dopunjuje svoju paletu proizvoda prodaje protugradnih mreža, plastičnih folija, plastenika, lovca i alarma mraza, prirodnih sokova, cvijeća, jabuka, krušaka, oraha, bresaka, nektarina i ostalog voća i povrća, te pokazuje kako na njih pozitivno utječe kvalitetno navodnjavanje i primjena suvremenih tehnologija .

Prirodni sokovi

VVZ Florina proizvodi prirodni sok od jabuke koji nastaje prešanjem jabuke i pasterizacijom. Jabuke/ idared, jonagold, greny smith, zladni delišes, florina, breborna/ su ubrane u voćnjaku obitelji Ledinski na obroncima Bilogore. Kombinacijom sorti dobije se prvoklasni prirodni sok bez dodanog šećera. Kao antioksidans koristi se adsorbinska kiselina. Sok je pakiran u bocama od 0,2 l , 1 l, i u big box po 5 l i 10 l. Posebno su pogodna pakiranja za hotele i restorane po 5 i 10 litara.
prirodni sokovi

Rasadnik voćnih sadnica

 

Izrada programa i consulting

Voćarstvo

Cvjećarstvo